12 Şubat 2016 Cuma
KARA LAHANA DOLMASI
Malzemeler:
- 2 demet kara lahana
- 500 gr kıyma
- 2 adet kurusoğan
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı bulgur
- Tuz
- Nane
- Reyhan
- 2 yemek kaşığı salça
- Pulbiber
Sos malzemesi:
- Tereyağ
- Sıvıyağ
- Salça
- Pulbiber
- Tuz
Hazırlanması:
1) Lahanaları sıcak suda 5 dk haşlayıp, soğuk sudan geçirin.
2) İç malzemeleri yoğurun, lahanaları sarıp tencereye dizin.
3) 1 kaşık sıvıyağ ve salçayı kavurup dolmaların üstüne dökün.
4) 2 su bardağı kaynamış su ilave ederek dolmaları pişirin. 5) Sos tavasına sos malzemelerini alıp, sosunuzu pişirin.
6) Dolmanızı üstüne sostan dökerek, yoğurt eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder