16 Şubat 2016 Salı

KALBURABASTI



    
    Malzemeler:

  - 200 gr tereyağı veya margarin
  - 2 adet yumurta 
  - 1 çay bardağı sıvıyağ
  - 1 çay bardağı yoğurt
  - 1 çay bardağı irmik
  - 1 paket kabartma tozu
  - Yarım limon kabuğu rendesi
  - Un
  - 1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz

    Şerbeti için:

  - 3,5 su bardağı su
  - 3,5 su bardağı şeker
  - Yarım limon

    Hazırlanışı:

1) Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şekerle suyu iyice karıştırıp kaynatın, hafif kıvam alınca limonu sıkıp tekrar kaynatın. Şerbetinizi soğumaya bırakın.
2) Oda ısısındaki yağa, yumurta, yoğurt ve sıvıyağı ekleyip karıştırın. Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. İrmiği de ekleyip yoğurun.
3) Hamur cıvık olursa un ilavesiyle iyice yoğurun.
4) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, önceden yağlanmış kalıba yayın. İçine ceviz koyup kapatarak tepsiye dizin. Hamur bitene kadar aynı şekilde hazırlayın.
5) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
6) Fırından çıkan tatlının sıcaklığı geçince (6-7 dakika sonra) şerbetle buluşturun.
7) Dinlenen tatlıyı istediğiniz şekilde sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder