Malzemeler:
- 350 g kadar tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1,5 yemek kaşığı kakao
Muhallebisi için:
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
1) Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz).
2) Teflon tencere ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin, şekeri ve kadayıfı ekleyerek kadayıflar pembeleşinceye kadar kavurun.
3) Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın, soğumaya bırakın (Birbirine yapışmaması için arada karıştırın).
4) Muhallebi için bütün malzemeleri tencereye alıp, karıştırarak pişirin.
5) Pişen muhallebiden 1 su bardağı ayırıp kakao ekleyin, mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
6) Daha sonra kadayıf ve muhallebiyi istediğiniz sırayla servis kabına dizin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder