12 Şubat 2016 Cuma
KUZU TANDIR
Malzemeler:
- Kuzu kol veya but
- Arpacık soğan (10-15 adet)
- Sarımsak (10-15 diş)
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 2 adet defne yaprağı
Hazırlanışı:
1) Kuzu etini yıkadıktan sonra karabiber, tuz ve pulbiberle ovun.
2) Güvecin altına arpacık soğan, sarımsak, defne yaprağını harmanladıktan sonra güvece yerleştirip, üzerine etleri dizerek ağzını alüminyum folyo ile kapatın.
3) Ocağa koyup önce harlı ateşte kaynattıktan sonra kısık ateşte en az 1,5 saat pişirin. Sonuç lokum gibi bir kuzu eti, afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder