12 Şubat 2016 Cuma

KUZU TANDIR


    Malzemeler:

  - Kuzu kol veya but
  - Arpacık soğan (10-15 adet)
  - Sarımsak (10-15 diş)
  - Tuz
  - Pulbiber
  - Karabiber
  - 2 adet defne yaprağı

    Hazırlanışı:

1) Kuzu etini yıkadıktan sonra karabiber, tuz ve pulbiberle ovun.
2) Güvecin altına arpacık soğan, sarımsak, defne yaprağını  harmanladıktan sonra güvece yerleştirip, üzerine etleri dizerek ağzını alüminyum folyo ile kapatın.
3) Ocağa koyup önce harlı ateşte kaynattıktan sonra kısık ateşte en az 1,5 saat pişirin. Sonuç lokum gibi bir kuzu eti, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder