12 Şubat 2016 Cuma
KAKAOLU BAKLAVA
Malzemeler:
- 1,5 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 fiske tuz
- Mısır nişastası
- Un
- 250 gr ceviz (Fındık da kullanabilirsiniz)
- 1 paket margarin veya tereyağ
Şerbeti için:
- 5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon
Hazırlanışı:
1) Şeker ve su kaynatılıp limon sıkılarak kıvamlı bir şerbet elde edilip, soğumaya bırakılır.
2) Yağ, süt, yumurta ve tuz karıştırılır. Un, kakao ve kabartma tozu ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
3) Hamur 40 bezeye ayrılır. Bezeler tabak büyüklüğünde açılır aralarına nişasta serperek 5 adet üst üste konulur, inceltilebilindiği kadar açılır.
4) Tüm bezeler aynı işlemle açılır, 20 tanesi tepsiye yayılır.
5) Üzerine rondodan geçirilmiş ceviz veya fındık dökülür, geri kalan 20 adet yufka da üzerine yayılır.
6) İstenilen baklava şekli kesildikten sonra eritilen tereyağı/margarin üzerine gezdirilir.
7) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
8) Fırından çıkan tatlı 5 dk bekletilir, soğuk şerbet üstüne gezdirilir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder