12 Şubat 2016 Cuma
KEREBİÇ KURABİYE
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 250 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- Vanilya
- Kakao
- Kabartma tozu
İç malzemesi:
- 1 tane yumurta akı
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı fıstık tozu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı:
1) Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun (Un fazla gerekebilir, ilave edin).
2) Fıstık tozu, şeker ve tarçını karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına fıstık-şeker -tarçın karışımından koyup, yuvarlayın, kerebiç kalıbına koyup şekil verin.
3) Yumurta akı ve hindistan cevizini karıştırın. Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, ortasına bal kaşığıyla hindistan cevizi karışımından koyup yuvarlayın, kerebiç kalıbına koyup şekil verin.
4) Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder