9 Mayıs 2015 Cumartesi

HİNDİ BOYUNLU BULGUR PİLAVI

     
      
      Bulgur sevenlerden misiniz evet mi dediniz buyrun o zaman bu muhteşem lezzete;

      Malzemeler:

  -  1 kg hindi boynu
  -  2 su bardağı pilavlık bulgur
  -  2 adet kurusoğan
  -  1 diş sarımsak
  -  1,5 yemek kaşığı tereyağı
  -  2 yemek kaşığı sıvıyağ
  -  Tuz
  -  4 su bardağı su

      Hazırlanışı:

  1) Yıkanmış hindi boynunu düdüklüye koyun bir adet kurusoğanı da dörde bölüp ekleyin tuz ve suyu da ekleyip kapağını kapatın, en az yarım saat pişirin(Kontrol ederek pişirin fazla kaynatmayın).
  2) Sıvıyağı tencereye koyun, diğer kurusoğanı ince ince kıyıp, sıvıyağda kavurun. Sarımsağı da ekleyin.
  3) Yıkanmış bulguru da ilave edin tereyağını da ekleyince bulguru 5 dakika kavurun. Hindi boynunu haşladığınız sudan 3,5 su bardağı süzgeçle bulgura ekleyin etleri de üstüne dizip kapağı kapatarak bulgurun pişmesini bekleyin(Bulgurun cinsine göre su gerekebilir ilave edin).
  4) Bulgur suyunu çekip pişince servise hazırdır. Yanına cacıkla harikaaa...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder