12 Şubat 2016 Cuma

BUHARDA ZEYTİNYAĞLI SEBZE


    Malzemeler:
  
  - Brokoli
  - Karnabahar
  - Havuç
  - Zeytinyağı
  - Limon
  - Tuz
  - Yoğurt
  - Sarımsak

    Yapılışı:

1) Yıkanıp ayıklanan, dilimlenen sebzeleri süzgece koyun, tencereye süzgeçle temas olmayacak kadar su koyup kaynatın, üstüne süzgeci oturtup kapağını kapatın.
2) Sebzeler istediğiniz dirilikte olunca alın, soğutun.
3) Tuz, 1 diş rendelenmis sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp sebzelerin üstüne gezdirin.
4) Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapın. Afiyet olsun.

    Dipnot: Buharda piştiği için vitamin kaybı olmuyor, her türlü yemekle veya tek başına salata olarak tüketebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder