12 Şubat 2016 Cuma
BUHARDA ZEYTİNYAĞLI SEBZE
Malzemeler:
- Brokoli
- Karnabahar
- Havuç
- Zeytinyağı
- Limon
- Tuz
- Yoğurt
- Sarımsak
Yapılışı:
1) Yıkanıp ayıklanan, dilimlenen sebzeleri süzgece koyun, tencereye süzgeçle temas olmayacak kadar su koyup kaynatın, üstüne süzgeci oturtup kapağını kapatın.
2) Sebzeler istediğiniz dirilikte olunca alın, soğutun.
3) Tuz, 1 diş rendelenmis sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp sebzelerin üstüne gezdirin.
4) Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapın. Afiyet olsun.
Dipnot: Buharda piştiği için vitamin kaybı olmuyor, her türlü yemekle veya tek başına salata olarak tüketebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder