Malzemeler:
- 3 yumurta
- Tuz
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Un
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet kurusoğan
- 1 diş sarımsak
- 150 gr kıyma
- Tuz
- Pulbiber
- 1 paket krema(çok ağır olmasın diye ben yarısını kullandım)
- 1 çay kaşığı kekik
- Hellim peyniri
- Yeşil zeytin
Haşlamak için:
- Tuz
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Su
Yapılışı:
1)Tüm malzemeleri katıp, yoğurun. Pürüzsüz, özlü bir hamur elde edin. Hamurunuzu 1 saat dinlenmeye bırakın.
2)Dinlenen hamurunuzu açabildiğiniz kadar açıp(mantı inceliğinde), şeritler halinde kesip 1 saat kadar bekletin.
3)Tuz ve 1 yemek kaşığı sıvıyağını ilave ettiğiniz suda makarna haşlar gibi pişirin.
4)Ayrı bir tavaya yağ, soğan ve sarımsağı alıp, soğanları öldürün. Kıymayı ilave edip kavurun. Baharatları ilave edip suyunu çekince kremayı da ilave edin 2-3 dk daha kaynatın.
5)Haşlanmış, suyu süzülmüş makarnayı sosla harmanlayıp, yağsız tavada kızarttığınız gelin peyniri ve yeşil zeytinle servis yapın. Afiyetler olsuuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder