10 Şubat 2016 Çarşamba

YUFKALI KÖFTE


    Malzemeler:

  - 2 adet yufka
  - Yarım çay bardağı sıvıyağ

    Köfte için:

  - 500 gr kıyma
  - 1 adet kurusoğan
  - 1 diş sarımsak
  - 1 adet yumurta
  - Maydanoz
  - Tuz
  - Pulbiber
  - Karabiber
  - Kimyon

    Üzeri için:

  - Sarımsaklı yoğurt
  - 1 yemek kaşığı tereyağ
  - Yarım yemek kaşığı salça
  - Pulbiber
  - Kırmızı tozbiber

    Yapılışı:

1) Köfte malzemelerini güzelce yoğurun.
2) Bir yufkayı tezgaha serip, üzerini hafifçe yağlayın.
3) Yufkanın bir ucunu yufkanın ortasına gelecek şekilde üzerine katlayarak yarım daire oluşturun.
4) Yufkanın katlanan kısmına uzunlamasına köftenin yarısını koyup, rulo yaparak sarın.
5) Ruloları 2 parmak genişliğinde kesin. Kesilen yerler üstte kalacak şekilde çöp şişe dizin.
6) Diğer yufkayı da kalan köfteyle aynı şekilde hazırlayıp, çöp şişleri tepsiye dizerek kalan yağı üzerine gezdiren.
7) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirin.
8) Tereyağ, salça,kırmızı pulbiber ve tozbiber ile sosu hazırlayın.
9) Fırından çıkan şişleri sarımsaklı yoğurt ve sos eşliğinde servis edin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder