13 Şubat 2016 Cumartesi

KOZALAK MANTI



    Son zamanlarda büyük sükse yapan Kozalak Mantı hem görüntüsü hem de lezzetiyle tam bir şenlik!





    Yufkaları pipetle kolay ve hızlı bir şekilde sarabilirsiniz.




     Herkesin bayılarak yiyeceği Kozalak Mantı tarifimiz;

    Malzemeler:

  - 3 adet yufka
  - 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  - 250 gr kıyma
  - 1 adet kurusoğan
  - 1 adet domates
  - 1 yemek kaşığı salça
  - Tuz
  - Pulbiber
  - Yoğurt
  - 1 diş sarımsak

    Hazırlanışı:

1) Yufkaları düz bir zemine yayın, kesip sigara böreği sarar gibi sarın, ucunu suya batırın (Pipetle çok kolay ve hızlı oluyor fazla sarıp dondurucuya da koyabilirsiniz).
2) 3 yemek kaşığı sıvıyağı tencereye alın, soğanı ince ince kıyıp, ekleyip kavurun.
3) Kıymayı da ekleyin, kabuğu soyulmuş doğranmış domatesleri, tuz, salça ve pulbiberi de ekleyip iyice pişirin.
4) Yoğurda sarımsağı rendeleyip karıştırın.
5) En son sardığınız yufkaları kızgın yağda kızartıp, yoğurt ve kıymayla hazırlayıp servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder