8 Mayıs 2015 Cuma

KESME AŞI ÇORBASI





         Sıcacık içinizi ısıtacak protein deposu Kesme Aşı Çorbası kesinlikle yapılacaklar listenize almanız gereken bir tarif...

         Malzemeler:

  • 1 adet kurusoğan
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • Pulbiber
  • Nane
  • Tuz
  • Hamuru için:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • Un(mantı hamuru kıvamında olacak)
  • Tuz
  • 1 su bardağı sıvıyağ(kızartmak için)

     Hazırlanışı:

1)Su, yumurta ve tuz karıştırılıp un ile ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir, bir tane mandalina büyüklüğünde diğeri de bir bütün olarak 2 beze yapılıp dinlenmeye bırakılır.
2)Bu arada mercimekler tencereye alınıp yaklaşık 3 lt suyla haşlanır.Mandalina büyüklüğündeki beze elle yuvarlanarak ince şeritler elde edilir ve küçük küçük kesilip, sıvıyağda tavada kızartılıp, bir tabağa alınır.
3)Yağa doğranmış kuru soğanlar ilave edilir, rengi dönünce de salça, nane, pulbiber ve tuz eklenir, pişirilip altı kapatılır.
4)Büyük beze mantıdan biraz kalın olacak şekilde açılır, araları unlanarak rahat kesilmesi için üst üste katlanır ve ince şeritler halinde kesilir. Uzun şeritler de 5 cm boyutunda kesilir.
5)Haşlanmış olan mercimeğe kesilen şeritler karıştırılarak ilave edilir, kaynamaya başlayınca salçalı sos da ilave edilir.
6)En son altı kapatılmadan kızartılan hamurlar ilave edilir. Tarifi uzun gözükse de yapımı kolay ve çok lezzetli bir çorbadır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder