10 Şubat 2016 Çarşamba

ADANA KEBABI - BULGUR PİLAVI



    Adana Kebabı

    Malzemeler:

  - 1 kg kuzu tek çekim kıyma
  - 1 adet kuru soğan
  - 2 diş sarımsak
  - 1 çay kaşığı kimyon
  - Pulbiber
  - Karabiber
  - Tuz
  - Tırnak pide

    Hazırlanışı:

1) Soğanı ve sarımsağı rendeleyin, baharatları ve kıymayı ekleyip en az 10 dakika yoğurun.
2) Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp top yapın, elinizi ıslatarak kürdana takın, mangalda pişirin (fırında ya da tavada da olur).
3) Servis ederken tırnak pideleri kebapların altına koyun böylece etin yağıyla daha da lezzetlenecek.

    Dipnot: Köfte bir gece önceden hazırlanırsa daha lezzetli olur.

    Bulgur Pilavı

    Malzemeler:

  - 1,5 su bardağı bulgur
  - 1 adet kurusoğan
  - 1 diş sarımsak
  - 2 adet yeşil biber
  - 2 adet domates
  - 1 yemek kaşığı salça
  - Tuz
  - Pulbiber
  - 3 su bardağı et veya tavuk suyu
  - 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  - 2 yemek kaşığı sıvıyağ

    Hazırlanışı:

1) Sıvıyağı tencereye alın soğan ve sarımsağı ekleyin, yıkanıp doğranmış biber, domates, salça ve tereyağını da ekleyin.
2) En son yıkanan bulguru ekleyip 5 dakika kavurun kaynamış et suyunu, tuz ve baharatları da ekleyip kapağını kapatın.
3) Bulgur suyunu çekip pişince hazırdır, su az gelirse ekleyin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder