10 Şubat 2016 Çarşamba

DOMATES SOSLU ÇEKME MAKARNA


     Makarnayı süzerek pişirdiğimizde bir de üstüne soğuk su gezdirince tüm lezzeti, vitamini gidiyor. Çekme usulü pişirince kesinlikle lezzetindeki farkı tadacak, ne demek istediğimi anlayacaksınız.Tek püf noktası su miktarını ayarlayabilmek. Bunun için de ilk denemenizde makarnanızın yüzeyini fazla geçmeyecek şekilde su ekleyin ve arada karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tadına bakarak gerekirse ateşi harlı açıp suyun fazlasını buharlaştırın; çok pişmiş seviyorsanız da su miktarını artırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bu şekilde pişirmeye alışınca kısa sürede süzme işlemini unutacaksınız...
    
    Malzemeler:

  - 1 paket istediğiniz makarna (ben yassı spaghetti kullandım)
  - 1 adet kurusoğan
  - 3 adet domates
  - 2 adet yeşil biber
  - 200 gr kuşbaşı tavuk
  - 2 diş sarımsak
  - Kaşar rendesi
  - 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  - 1 yemek kaşığı tereyağı
  - Tuz
  - 1 çay kaşığı kekik
  - 3,5 su bardağı kaynamış su

    Hazırlanışı:

1) Tencereye sıvıyağı alın, ince kıyılmış soğanı ilave edip kavurun.
2) Tavuğu da ekleyip kavurun, sarımsak, doğranmış domates, biber, tuz ve baharatları da ekleyin.
3) Tereyağını da ilave edip makarnayı karıştırın, biraz çevirin suyu ilave edip pişirin (kısık ateşte).
4) Suyunu çekene kadar ara ara karıştırın, diriliğini damak zevkinize göre ayarlayın (Su az gelirse ilave edebilirsiniz).
5) Suyunu çekince pişmiştir, servis ederken kaşar rendesi serpmeyi unutmayın, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder