12 Şubat 2016 Cuma

GÜRCÜ MANTISI




     Malzemeler:

    Hamur için:

  - 2 adet yumurta
  - 1 su bardağı su
  - Tuz
  - Un

    İç harcı için:

  - 250 gr kıyma
  - 1 adet kurusoğan
  - Tuz
  - Pulbiber
  - Nane

    Sos için:

  - 2 yemek kaşığı tereyağı
  - 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  - 1 adet kurusoğan
  - 1 yemek kaşığı salça
  - Kırmızı toz biber
  - Yoğurt
  - Sarımsak

    Hazırlanışı:

1) Yumurta, su ve tuz karıştırılarak kulak memesinden hafif sertçe bir hamur elde edelim, dinlenmeye bırakalım.
2) İç harcı için; soğanı yağda öldürüp, kıymamızı kavuralım. Tuz ve baharatları ekleyip iyice kavurarak soğumaya bırakalım.
3) Bir sos tavasında soğanı yağda kavurup, salça ve toz biber ilave edelim. Haşlama suyundan yarım kepçe katarak sosu inceltelim.
4) Dinlenmeye bırakılan hamurumuzu merdaneyle mantı hamurundan biraz daha kalın açalım. Orta boy bir su bardağıyla hamurdan yuvarlaklar kesip, bu yuvarlakları merdaneyle biraz daha inceltelim (Çay tabağı boyutuna getirelim).
5) Ortalarına harç koyup pile yaparak uç kısmından bükelim.
6) Mantılarımızı yağ ve tuz ilave edilmiş kaynayan suya atarak haşlayalım. Hepsi su yüzüne çıkınca en az 5-10 dk kaynadıktan sonra süzelim (Kaynama süresinde diriliğini istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz).
7) Servis yapılacak tabağa alınan mantının üzerine sosumuzu gezdirelim. Afiyet olsun.

    Dipnot: Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla veya yoğurtsuz da servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder