12 Şubat 2016 Cuma

KÖFTELİ FIRIN MAKARNA




     Malzemeler:

  - Yarım paket fırın makarna
  - Tuz

    Haşlamak için:

  - Su

    Beşamel sos:

  - 2 su bardağı süt
  - 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  -1 yemek kaşığı dolu un
  -1 yumurta

    Köfte için:

  - 150 gr kıyma
  - Soğan
  - Sarımsak
  - Tuz
  - Baharat
  - 1 dilim bayat ekmek

    Köfteyi kızartmak için:

  - Sıvıyağ

    Üzeri için:

  - Kaşar peyniri rendesi

    Hazırlanışı:

1) Makarnayı biraz diri olacak şekilde haşlayalım, soğumaya bırakalım.
2) Köfteyi klasik şekilde yoğurup, cevizden biraz küçük top köfteler hazırlayıp kızartalım.
3) Beşamal sosu hazırlayalım; tereyağını eritip, unu kokusu gidene kadar kavuralım. Sütü ekleyip sosu hazırlayalım. Sos soğuyunca yumurta, tuz ve biraz kaşar rendesi ekleyip iyice karıştıralım.
4) Makarnayı beşamel sosla iyice karıştırarak harmanlayalım. Yağlanmış fırın kaplarına yarıya kadar soslu makarnayı, ortasına köfte tekrar makarna koyup dolduralım.
5) Üzerlerine kaşar rendesi döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder