22 Mart 2016 Salı

ISPANAKLI KİŞ




    Malzemeler:    

  - 2 su bardağı un 
  - 100 gr tereyağı 
  - 2 adet yumurta 
  - Yarım çay bardağı süt 
  - 2 demet ıspanak 
  - 1 adet kurusoğan 
  - Yarım çay bardağı sıvıyağ 
  - Yarım çay bardağı un
  - Yarım çay bardağı süt
  - Pulbiber
  - Tuz
  - 1 su bardağı kaşar peyniri
  - 1 tane küçük boy domates (arzuya bağlı koymayabilirsiniz de)
    
    Hazırlanışı:

1) Hamur malzemelerini karıştırıp, yoğurun. 10 dakika dinlendirin.
2) Dinlenen hamurunuzu, yuvarlak borcam veya tart kalıbına yerleştirin, kenarlarından düzeltin. Ortasına, bir kaç yerine çatal batırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirin.
3) Sıvıyağı tencereye koyun, ince kıyılmış soğanı yağda kavurun. Yıkanıp ayıklanan ıspanağı ekleyin süt, un ve baharatları da ekleyip, karıştırın fazla sulanmadan ocağı kapatın.
4) Fırından çıkan kiş hamurunuzun ilk sıcaklığı geçince iç harcını güzelce yayın, üzerine kaşar rendesi ve ince domates dilimlerini de ekleyip fırınlayın, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

3 yorum: