8 Şubat 2016 Pazartesi

TUZLU KURABİYE



Malzemeler:

- 1 paket margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 tane yumurta (sarıları üstüne)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Un
- 2 yemek kaşığı sirke
- Susam, çörekotu, pulbiber, haşhaş

Hazırlanışı:

1) Oda ısısında yumuşamış margarin kaba konulup üzerine sıvıyağ, yoğurt, tuz ve yumurtanın akları eklenir.
2) Un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir, mahlep ve sirkeyi de ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
3) Şekil verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
4) Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, susam ve çörek otuyla süslenir.
5) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder