8 Şubat 2016 Pazartesi

KAVURMALI PİRİNÇ PİLAVI



Kavurma İçin Malzemeler:

- 1 kg kuzu yada dana eti
- 2 adet soğan
- 3 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- Tuz
- Pulbiber
- Defne yaprağı
- Tereyağ
- Kekik

Hazırlanışı:

1) Jülyen veya kuşbaşı eti saca alıp ocağa koyun. 1 kuru  soğan da ilave edip pişirin.
2) Tuzu, defne yaprağını ilave edin, pişmeye yakın yağı doğranmış sebzeleri de ilave edip baharatları ekleyerek eti kavurma işlemini tamamlayın.
3) Etin cinsine ve sertliğine göre pişirme zamanını ayarlayın. Sonuç lokum gibi bir sac kavurma.

Pilav İçin Malzemeler:

- 2 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- 1 adet kesme şeker veya  3-4 damla limon suyu
- 3 su bardağı tavuk veya et suyu

Hazırlanışı:

1) Öncelikle pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek ılık suda bekletin (en az 20 dk).
2) Suda beklettiğiniz pirinci yıkayıp süzün.
3) Tencereye aldığınız yağda pirinçleri çok fazla kırmadan tuz ilavesiyle 5-10 dakika kavurun.
4) Kaynayan suyu tencereye ekleyin, şeker veya limonu da ekledikten sonra tuz ayarını yapın. Daha sonra kısık bölüme alıp suyunu çekmesini bekleyin.
5) Pişen pilavı sarıp demlenmesi için bekletin. Afiyet olsun.

❗ Dipnot: Pirincin cinsine göre su ayarı değişebilir az gelirse ilave yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder