11 Şubat 2016 Perşembe

TAVUKLU PATATES ÇORBASI



     Malzemeler:

  - 1 adet tavuk but
  - 4 adet orta boy patates
  - 1 adet kurusoğan
  - 1 adet havuç
  - 1,5 yemek kaşığı un
  - 1 yemek kaşığı tereyağ
  - Nane
  - Tuz
  - 6 su bardağı su 

    Sos için:

  - 1 yemek kaşığı tereyağı
  - Pulbiber 

    Hazırlanışı:

1) Tavuğu soğan ve biraz tuz ekleyerek 2 bardak suyla haşlayın.
2) Başka bir tencereye tereyağı ve unu koyarak kokusu gidene kadar kavurun, soyulmuş küp küp doğranmış sebzeleri de ekleyin birkaç kez çevirin.
3) 4 bardak suyu ekleyip pişirin.
4) Tavuğu çıkarıp ince ince didin, tavukla birlikte suyunu da ekleyin.
5) Tuzunu ve kıvamını ayarlayın.
6) En son bir sos tavasında tereyağına pulbiber ve nane ekleyip kızdırın, çorbaya ekleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder