11 Şubat 2016 Perşembe

ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ


    Malzemeler:

    Çilekli sos için:

  - 500 gr çilek
  - 2 yemek kaşığı şeker
  - 1 tatlı kaşığı nişasta

    Krema için:

  - 1 litre süt
  - 3 çorba kaşığı un
  - 1,5 çorba kaşığı nişasta
  - 1 yumurtanın sarısı
  - 100 gr tereyağı
  - 1 paket şekerli vanilya
  - 1 su bardağı toz şeker

    Hazırlanışı:

1) Tereyağını tencereye alıp, unu ilave edin. Un kokusu gidene kadar kavurun.
2) Sütü ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırarak muhallebiyi pişirin. Ilınınca mikserle çırpıp kaplara boşaltın.
3) Çileklerinizi rondodan geçirin, şeker ve nişastayı ekleyin.
4) Ocakta pişirin, katı olursa az su ilavesiyle açın muhallebilerin üzerine paylaştırın.
5) Buzdolabında bekletin, soğuyunca servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder