11 Şubat 2016 Perşembe

KAPALI PİZZA





Kete yaptığımda bir küçük beze hamur fazla kalınca dolaba koymuştum. Bugün hamuru açıp içine sucuk, pastırma, kaşar peyniri, zeytin, biber, domates elime ne geldiyse koydum üzerine ince açtığım hamuru aletle kesip kapak yaptım. Üzerine yumurta sarısı sürüp, fırına verdim. Ortaya bu pratik ve lezzetli kapalı pizza çıktı, harika oldu!

    Hamuru için:

  - 2 su bardağı süt
  - 1 paket yaş maya
  - 1 tatlı kaşığı tuz
  - 1 tatlı kaşığı şeker
  - Un

    Hazırlanışı:

1) 1 bardak sütü ılıtıp, maya ve şekerin üstüne dökerek kabarmasını bekleyin.
2) Daha sonra kalan sütü ilave edip, tuz ve unu katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim, mayalamaya bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder