11 Şubat 2016 Perşembe

TAVUKLU ÇÖKERTME


    Malzemeler:

  - 500 gr tavuk
  - 4 tane patates
  - Sarımsaklı yoğurt
  - Sıvıyağ
  - Yarım bardak süt
  - Karabiber
  - Kimyon
  - Tuz
  - Pulbiber

    Hazırlanışı:

1) Tavuk etini süt, iki kaşık sıvı yağ ve baharatlarla karıştırıp mümkünse bir gün önceden terbiyede bırakın (Vaktiniz yoksa bir iki saat bekletseniz de olur).
2) Terbiyede beklemiş eti tavaya koyup bir iki kaşık yağ ilavesiyle kızarmaya bırakın.
3) Diğer tarafta patatesleri kibrit çöpü inceliğinde doğrayın. Daha sonra bol yağda kızartın.
4) Servis tabağına patates üzerine yoğurt ve pişen tavuk parçalarını dizip, arzuya göre sosla sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder