12 Şubat 2016 Cuma

ŞÖBİYET



     Şöyle en pratiğinden, hazır baklava yufkasıyla yapacağımız bir şöbiyet tarifim var;

     Malzemeler:
  
  - 20 adet baklavalık yufka
  - 150 gram kadar tereyağ

    Muhallebi için:

  - 2 su bardağı süt
  - 1 büyük çay bardağı irmik
  - 1 paket vanilya
  - 1 su bardağı çekilmiş ceviz

    Şerbeti için:
  
  - 2,5 su bardağı toz şeker
  - 2,5 su bardağı su
  - Birkaç damla limon suyu

    Yapılışı:

1) Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın.
2) Sütle irmiği karıştırarak pişirin, muhallebiyi hazırlayın.
3) 10 adet yufkayı üst üste koyup, istediğiniz büyüklükte kareler kesin (Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın).
4) Bir köşesine muhallebi ve ceviz koyup üçgen katlayın, tepsiye dizin.
5) Üzerlerine erittiğiniz tereyağını kaşıkla tek tek dökün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
6) Pişen tatlılarınızı ilk sıcaklığını attıktan sonra şerbetle buluşturun ve istediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder