12 Şubat 2016 Cuma

ÇİKOLATALI CHEESECAKE




     Malzemeler:

  - 400 gr labne peyniri (2 paket)
  - 1 paket krema (200 ml)
  - 1 su bardağı toz şeker
  - 3 yemek kaşığı un
  - 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  - 3 yumurta
  - 1 paket vanilya

    Alt taban için:

  - 2 paket burçak bisküvi (Biz tabanı kalın sevdiğimiz için ben 3 paket kullandım)
  - 100 gr eritilmiş tereyağı
  - Yarım çay bardağı ılık süt

    Üzeri için:

  - 200 gr sütlü küvertür çikolata
  - 1 paket krema (200 ml)

    Hazırlanışı:

1) Bisküvileri rondoda un gibi olana kadar çekip, eritmiş olduğumuz tereyağını ve ılık sütü yavaş yavaş ilave ederek tabanı yoğuruyoruz.
2) Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza alt taban harcı bastırarak eşit bir şekilde yayıp dolaba koyuyoruz.
3) Labne peyniri ve kremayı çırpıp, şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Yumurtaları da tek tek ilave edip mikserle düşük hızda yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediyoruz. Unu ve vanilyayı da ilave edip çok az daha karıştırıp kalıptaki tabanın üzerine döküyoruz.
4) Kalıbı hafifçe tezgaha vurup, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dk pişirip, dereceyi 160'a düşürüp 50-60 dk daha pişiriyoruz.
5) Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp minik minik doğradığımız çikolata parçalarını içine atıp karıştırıyoruz, tüm çikolata parçaları eriyene kadar. Soğumaya bırakıyoruz.
6) Piştikten sonra fırını kapatıp, fırının kapağını aralayarak 1 saat kadar bekletip, çıkarıyoruz.
7) Soğuduktan sonra hazırladığımız çikolata sosu üzerine döküp dilediğimiz gibi süslüyoruz ve dolapta en az 6 saat bekletiyoruz. Afiyet olsun.

    Dipnot: Fırında bekleme sürecinde yanlarının çok pişmemesi için kalıbın kenarlarını dıştan folyo ile kaplayabilirsiniz. Çatlamayı önlemek için de kase gibi bir fırın kabına kaynamış su koyup, cheesecake ile birlikte fırının içine koyuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder