12 Şubat 2016 Cuma

KAŞARLI PATATES


     Malzemeler:

  - 4 orta boy patates
  - 1 adet kurusoğan
  - 2 adet yumurta
  - Yarım çay bardağı süt
  - 1 yemek kaşığı un (Silme)
  - 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  - Kaşar peyniri
  - Tuz
  - Pulbiber
  - Karabiber
  - Kekik

    Yapılışı:

1) Soğanlar minik minik doğranıp rengi dönene kadar yağda kavrulur.
2) Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış patatesler tavaya ilave edilir ve soğanla birlikte kavrulur
3) Süt, yumurta ve un bir kapta güzelce çırpılıp, pişen patateslerin üstüne gezdirilir
4) En son kaşar rendesi ve baharatlar ilave edilip kısık ateşte kaşarlar eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder