10 Şubat 2016 Çarşamba

PORTAKALLI ÇİKOLATALI KURABİYE


    Malzemeler:

  - 250 gr margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  - 1 çay bardağı sıvıyağ
  - 1 su bardağı pudra şekeri
  - Yarım çay bardağı portakal suyu (kabuğunu da rendeleyin)
  - Vanilya
  - Kabartma tozu
  - 3,5 su bardağı un (az gelirse ilave edebilirsiniz)

    Üst süsleme için:

  - 1 adet portakal
  - 150 gram kuvertür bitter çikolata

    Hazırlanışı:

1) Yumuşamış margarin ve pudra şekerini karıştırın. Bütün malzemeleri ekleyip, elenmiş unu da ekleyip hamuru yoğurun.
2) Merdaneyle inceltip yuvarlak kalıpla kesin.
3) Tepsiye dizip ince ince dilimlenen yarım daire portakalları kurabiyelerin üzerine koyup hafifçe bastırın.
4) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
5) Soğuyan kurabiyelerin diğer yarısını benmari usulu erittiğiniz çikolataya batırıp donmasını bekleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder