10 Şubat 2016 Çarşamba

PATLICANLI KÜRDAN KEBABI



    Malzemeler:

  - 1 yemek kaşığı salça
  - 4 adet patlıcan
  - Domates
  - Sivri biber
  - Sıvıyağ (kızartma için)

    Köfte için:

  - 500 gr kıyma
  - 2 dilim ekmek
  - 1 adet kurusoğan
  - Sarımsak
  - Tuz
  - Pulbiber
  - Karabiber
  - Maydanoz

    Hazırlanışı:

1) İnce boyuna kesilmiş patlıcanları tuzlu suda bekletip süzüp kurutun, sıvıyağda kızartın.
2) Kıyma, ekmek, baharatları karıştırıp köfteyi yoğurun.
3) Köfteleri de kızartıp patlıcana sarın, üstüne domates biber koyup kürdan batırın, fırın kabına dizin.
4) En son salçayı sulandırıp köftelerin üstüne dökün.
5) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Yemeğiniz servise hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder