10 Şubat 2016 Çarşamba

BİSKÜVİLİ KURABİYE



     Malzemeler:

  - 250 gr margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  - 1 çay bardağı sıvıyağ
  - 1 su bardağı pudra şekeri
  - Vanilya
  - Kabartma tozu
  - 3,5 su bardağı un (az gelirse ilave edebilirsiniz)
  - 2 paket kremalı bisküvi

    Üst süsleme için:

  - Böğürtlen şekeri
  - 50 gr kuvertür bitter çikolata

    Hazırlanışı:

1) Yumuşamış margarin ve pudra şekerini karıştırın. Bütün malzemeleri ekleyip, elenmiş unu da ekleyip hamuru yoğurun.
2) Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp arasına bisküvi koyarak, poğaça yapar gibi kapatın.
3) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
4) Soğuyan kurabiyelerinizi benmari usulü erittiğiniz çikolata ve şekerlerle süsleyin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder