10 Şubat 2016 Çarşamba

PORTAKALLI ÇİKOLATA TOPLARI


    Malzemeler:
  
  - Artan kakaolu kek (klasik kek kalıbıyla yaptığım kekin yarısını kullandım)
  - 1 adet portakalın suyu
  - 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  - 100 gr bitter çikolata

    Hazırlanışı:

1) Keki ufalayarak kaba alın, portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu da sıkın, fındığı da ilave edip yoğurun ve 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
2) Dinlenen harcınızdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, tekrar buzdolabında bekletin.
3) Bu sırada çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakın.
4) Soğumuş sosunuzu topların üstüne çay kaşığıyla paylaştırıp, arzuya göre fındık/fıstık tozu ile süsleyin. Afiyet olsun.

    Dipnot: Portakal suyunu kekinizin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder