10 Şubat 2016 Çarşamba

İRMİK HELVASI



     Malzemeler:

  - 1 paket irmik
  - 2 yemek kaşığı un
  - 100 gr tereyağ
  - 1 çay bardağı sıvıyağ

    Şerbet için:

  - 4 su bardağı süt
  - 3 su bardağı su
  - 6 su bardağı şeker

    Yapılışı:

1) İlk önce şerbetinizi hazırlayın. Kaynamış süt ve suya şekeri katıp erimesi için karıştırın.
2) Ayrı bir tencereye yağı alıp irmiği ilave edip kavurmaya başlayın, hafif rengi dönünce 1 yemek kaşığı unu ilave edip, kavurmaya devam edin.
3) Kalan unu da ilave edip güzelce kavurun. Daha sonra sıcak şerbeti katıp karıştırın, kaynatmaya devam edin.
4) Kıvamı toparlanınca, suyu çekince altını kapatıp 5-10 dakika sonra servis edebilirsiniz.

    Dipnot: Şerbeti sırf su veya sırf sütle de yapabilirsiniz. Ben ağır olmaması için ikisini de yaklaşık yarı yarıya oranla kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder