10 Şubat 2016 Çarşamba

KADAYIF DOLMASI



    Malzemeler:

  - 500 gr taze tel kadayıf
  - 250 gr ceviz
  - 2 yumurta
  - 1 çay bardağı süt
  - Sıvıyağ (Kızartmak için)

    Şerbet için:

  - 2,5 su bardağı şeker
  - 2,5 su bardağı su
  - Yarım limon

    Hazırlanışı:

1) Öncelikle şeker ve suyu karıştırıp kaynatın, limon ilave ederek soğumaya bırakın (Kıvamlı bir şerbet olsun).
2) Kadayıfları açarak elinize alın, ortasına ceviz koyup dolma gibi sarın.
3) Yumurta ve sütü karıştırıp kadayıf dolmasını batırıp sıkın, kızgın yağda kızartıp soğumuş şerbete atın (2 dakika sonra çıkarın).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder