11 Şubat 2016 Perşembe

HAŞLAMA İÇLİ KÖFTE




    Malzemeler:

    İç malzemeler:

  - 1 kilo yağlı kıyma
  - 6-7 adet iri boy kurusoğan
  - 1 yemek kaşığı biber salçası
  - 1 yemek kaşığı domates salçası
  - 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  - 1 tatlı kaşığı karabiber
  - 1 tatlı kaşığı pulbiber
  - Tuz
  - 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

    Dış malzemesi:

  - 1 kg köftelik bulgur
  - 200 gr kıyma
  - 1 su bardağı irmik
  - 1 su bardağı un
  - 2 adet yumurta
  - 1 çay kaşığı kimyon
  - 1 tatlı kaşığı tuz
  - 1 tatlı kaşığı pulbiber
  - 1 tatlı kaşığı karabiber
  - 1 yemek kaşığı salça

    Hazırlanışı:

1) İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Kıymayı tavaya alıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar kavurun.
2) Daha sonra ince ince doğranmış soğanı ve yağı ilave edin. Ara ara karıştırarak yaklaşık 1-1,5 saat pişirin.
3) İç harç piştikten sonra salça ve baharatları ekleyip, 20 dk daha kavurun.
4) Pişen iç harcı oda sıcaklığında ara ara karıştırarak soğutun, cevizleri de ilave ederek yağının donmasını bekleyin.
5) Dışı için irmik ve bulguru karıştırın, baharatları ekleyin. 3 su bardağı soğuk su ile karışımı ıslatın. Karıştırdıktan sonra yumurta, kıyma ve salçayı da ekleyip tekrar yoğurun. Daha sonra unu ekleyip yoğurun (Hamur tepsiye yapışmayacak kıvama gelene kadar güzelce yoğurun).
6) Elinizi suya batırarak kase şeklinde yaptığınız dış harcın içerisine kıymalı harçtan koyarak top haline getirin.
7) Köfteleri şekillendirdikten sonra tabanına poşet serdiğiniz bir tepsiye dizip buzluğa kaldırın.
8) İçli köfteniz tamamen donduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak buzlukta saklayabilirsiniz.

    Dipnot: İster yağda kızartın, ister haşlayıp salçalı sos ve sarımsaklı yoğurtla servis edin. Her türlü muhteşem bir lezzet!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder