10 Şubat 2016 Çarşamba

KAKAOLU ŞEKERPARE



    Malzemeler:

  - 250 gr oda sıcaklığında yumuşak margarin veya tereyağı
  - 2 adet yumurta
  - 1 çay fincanı pudra şekeri
  - 2 çay fincanı irmik
  - Bir fiske tuz
  - Limon kabuğu rendesi
  - 1 çay bardağı fındık
  - 1 çay kaşığı karbonat
  - 2 yemek kaşığı kakao
  - 3 su bardağı un (az gelirse ilave edin)

    Şerbeti için:

  - 3,5 su bardağı şeker
  - 4 su bardağı su
  - Yarım limonun suyu
  - 1 çay kaşığı vanilya 

    Hazırlanışı:

1) Yağı pudra şekerini tuzu kaba alıp tahta kaşıkla karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurun.
2) Hamurun yarısına kakaoyu ekleyip iyice yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. Hafifçe üzerine bastırarak iki parmak arayla tepsiye dizin.
3) Fındıkları iyice batırarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
4) Şekerle suyu kaynatıp, kıvam alınca limon suyu ve vanilyayı da ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp şerbetinizi soğumaya bırakın.
5) Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin, şerbeti çekince servise hazır, afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder