10 Şubat 2016 Çarşamba

BULGUR KÖFTELİ ÇORBA


     Geçenlerde yaptığım içli köftenin dış hamuru artınca buzluğa atmıştım. Bugün minik minik parçalar halinde yuvarlayarak çorbada kullandım, çok lezzetli oldu. Hatta sadece çorba olarak değil ana yemek olarak bile tüketebileceğiniz doyurucu ve sağlıklı bir tarif...
    
    Malzemeler:

  - 1 su bardağı nohut
  - 1 adet tavuk but
  - 1 adet kurusoğan
  - 1,5 yemek kaşığı salça
  - Tuz
  - Pulbiber
  - Kuru nane
  - 1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
  - 1 yemek kaşığı tereyağ

    Hazırlanışı:

1) Geceden ıslatılan nohutu haşlayıp süzün.
2) Tavuk butunu 1,5 litre suda tuz ekleyip haşlayın.
3) Bulguru nohut büyüklüğünde yuvarlayıp hazırlayın (benimkiler biraz büyük oldu nohut boyutunda yaparsanız daha güzel olur).
4) Tencereye yağı koyun, ince ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Salçayı da ilave edin, sırasıyla haşlanmış tavuk suyunu ve tavuğu didip tencereye katın.
5) Nohutu ve en son köfteleri de ekleyip tuz ve baharatları da katarak pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder