10 Şubat 2016 Çarşamba

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE



    Malzemeler:

  - 250 gr margarin veya tereyağ (oda ısısında)
  - 1 çay bardağı sıvıyağ
  - 1 yumurta
  - 1 su bardağı pudra şekeri
  - 1 paket vanilya
  - 1 paket kabartma tozu
  - 2,5-3 su bardağı un (kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak kıvamda olmalı)
  - 100 gr damla çikolata

    Hazırlanışı:

1) Tüm malzemeleri bir kapta güzelce yoğurun.
2) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
3) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

    Dipnot: Aynı şekilde fındık ve cevizle de deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder