10 Şubat 2016 Çarşamba

AYRAN AŞI ÇORBASI



     Malzemeler:
  
  - 1 su bardağı buğday
  - 1 çay bardağı nohut
  - 1 çay bardağı yeşil mercimek
  - 1 adet kurusoğan
  - 1 demet aşotu
  - 1 demet yaş nane
  - 1 kg yoğurt (süzme olursa daha güzel oluyor)
  - 1 yumurta
  - 1 yemek kaşığı un
  - Tuz
  - 1 yemek kaşığı kuru nane
  - Yarım çay bardağı sıvıyağ
  - 1 diş sarımsak

    Yapılışı:

1) Buğdayı yıkayıp düdüklüye koyun, üstüne çıkacak kadar su koyup kaynatıp, bekletin.
2) Daha önce ıslattığınız nohutu da ekleyip pişirin.
3) Başka yerde haşlanan yeşil mercimeği de süzüp katın.
4) Yoğurda yumurta ve unu ekleyip iyice çırpın yavaş yavaş kaynayan buğdayların üstüne dökün, su ilavesiyle kıvamını ayarlayıp kaynatın.
5) Yıkanıp, doğranmış aşotu, nane ve tuzu da ekleyin.
6) Bir sos tavasında sıvıyağı kızdırıp soğanı kavurun, kuru naneyi de ekleyip çevirin, kaynayan çorbaya ekleyin.
7) Nefis çorbanız hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder