10 Şubat 2016 Çarşamba

KABARTMA TOZLU POĞAÇA


    Açlık hissettiğinizde, günün her saatinde kurtarıcınız olacak, çat kapı gelecek misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz uzun süre bayatlamayan, kıyır kıyır bir poğaça tarifim var.

    Malzemeler:

  - 1 paket margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  - 1 çay bardağı sıvıyağ
  - 1 çay bardağı yoğurt
  - 2 tane yumurta (sarıları üstüne)
  - 1 çay kaşığı tuz
  - 1 paket kabartma tozu
  - Un
  - Peynir
  - Maydanoz
  - Zeytin
  - Susam
  - Çörekotu

    Hazırlanışı:

1) Oda ısısında yumuşamış margarin kaba konulup üzerine sıvıyağ, yoğurt, tuz ve yumurtanın akları eklenir.
2) Un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
3) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, içine peynir-maydanoz karışımı/zeytin/kıyma/patates vs. istediğiniz malzemeyi koyup şekil verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
4) Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, susam ve çörekotuyla süslenir.
5) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder