10 Şubat 2016 Çarşamba

PATATES MANTISI



    Malzemeler:

  - 5 adet patates
  - Tereyağ
  - Dereotu
  - Tuz
  - Kaşar rendesi

    İç malzemesi:

  - 300 gr kıyma
  - 1 adet kurusoğan
  - Salça
  - Tuz
  - Pulbiber
  - 1 yemek kaşığı sıvıyağ

    Üst için:

  - Sarımsaklı yoğurt
  - Tereyağ
  - Pulbiber
  - Toz biber

    Hazırlanışı:

1) Patatesleri yıkayıp haşlayın.
2) Kabukları soyulan patatesleri eziciyle tereyağ, kıyılmış dereotu, kaşar ve tuz ekleyerek iyice ezin.
3) Pürenizi yuvarlayıp, içini oyarak şekil verin.
4) Sıvıyağda soğanları kavurup kıymayı da ilave edin salça, tuz ve baharatlarla iyice pişirip hazırladığınız harçla patateslerin içini doldurun.
5) Üzerine sarımsaklı yoğurt en üste de sos tavasında erittiğiniz tereyağına pulbiber ve toz biber ekleyerek pişirdiğiniz sosu gezdirin, afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder