7 Şubat 2016 Pazar

PROFİTEROL




Malzemeler:

- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 100 gr tereyağı
- 3 adet yumurta
- 1 fiske tuz fiske şeker 

Krema için:

- 3 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Limon kabuğu rendesi 

Üzeri İçin:

- 1 paket hazır çikolata sos
- 2,5 su bardağı süt 


Hazırlanışı:

1) Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve tereyağını koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu, tuz ve şekeri ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
2) Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor. Yumurtaları kesinlikle teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur olacak. Hamurun kabarması için iyice karıştırmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin .
3) Hamurdan fındıktan biraz büyük olacak şekilde kaşıkla alıp tepsiye dizin (Ben tatlı kaşığı kullandım büyük oldu, çok kabarıyor). Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin üzeri hafif kızarınca tamamdır.
4) Krema malzemelerini karıştırarak pişirin soğumaya bırakın arada karıştırın.
5) Soğuyan profiterol hamurlarını ortadan keserek araya kremayı koyun, hepsini bu şekilde hazırlayın.
6) Çikolata sosunu hazırlayıp soğuyunca servis öncesi üzerine dökün. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder