8 Şubat 2016 Pazartesi

SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI


Malzemeler:

- 500 gr mantar
- 1 adet kuru soğan
- 1,5 Yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı süt
- 3 kaşık un
- 1 yemek kaşığı arpa şehriye
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Nane
- Dereotu (katmayabilirsiniz)
- 2 litre su

Hazırlanışı:

1) Mantarları soyup limonlu suda bekletin.
2) Yağı tencereye alın, ince ince kıyılmış soğanı ilave edip kavurun. Mantarları da süzüp kuruladıktan sonra ince dilimleyip soğanlarla beraber kavurun.
3) Suyunu çekince unu ekleyip tekrar kavurun. Şehriye, tuz, nane ve suyu ekleyip pişirin.
4) Kaynadıktan sonra 1 bardak sütü de ekleyip 5 dk daha kaynatıp ocağı kapatın.
5) Kıvam koyu olursa suyla ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder