8 Şubat 2016 Pazartesi
KAVURMALI PİRİNÇ PİLAVI
Kavurma İçin Malzemeler:
- 1 kg kuzu yada dana eti
- 2 adet soğan
- 3 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- Tuz
- Pulbiber
- Defne yaprağı
- Tereyağ
- Kekik
Hazırlanışı:
1) Jülyen veya kuşbaşı eti saca alıp ocağa koyun. 1 kuru soğan da ilave edip pişirin.
2) Tuzu, defne yaprağını ilave edin, pişmeye yakın yağı doğranmış sebzeleri de ilave edip baharatları ekleyerek eti kavurma işlemini tamamlayın.
3) Etin cinsine ve sertliğine göre pişirme zamanını ayarlayın. Sonuç lokum gibi bir sac kavurma.
Pilav İçin Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- 1 adet kesme şeker veya 3-4 damla limon suyu
- 3 su bardağı tavuk veya et suyu
Hazırlanışı:
1) Öncelikle pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek ılık suda bekletin (en az 20 dk).
2) Suda beklettiğiniz pirinci yıkayıp süzün.
3) Tencereye aldığınız yağda pirinçleri çok fazla kırmadan tuz ilavesiyle 5-10 dakika kavurun.
4) Kaynayan suyu tencereye ekleyin, şeker veya limonu da ekledikten sonra tuz ayarını yapın. Daha sonra kısık bölüme alıp suyunu çekmesini bekleyin.
5) Pişen pilavı sarıp demlenmesi için bekletin. Afiyet olsun.
❗ Dipnot: Pirincin cinsine göre su ayarı değişebilir az gelirse ilave yapabilirsiniz.
Etiketler:
AnaYemek,
et kavurma,
et sote tarifi,
güzel sunumlar,
kavurma,
kırmızı et,
kuşbaşı,
kuşbaşı et,
kuzu eti,
pilav,
pilav tarifi,
Pilav-Makarna,
pirinç,
pirinç pilavı,
sunum,
yemek sunumu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder