9 Mayıs 2015 Cumartesi
YUFKALI MAKARNA BÖREĞİ
Malzemeler:
- 4 adet baklavalık yufka (normal yufkayla yaparsanız 2 adet)
- 1 paket fiyonk makarna
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 250-300 gr beyaz-kaşar-tulum peyniri karışımı(zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz)
- Tuz
Hazırlanışı:
1) Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzün.
2) Sıvıyağ, süt, yoğurt ve 1 tane yumurtayı çırpın. Sostan 2 kaşık ayırıp, kalanını haşlanmış ılınan makarnayla karıştırın.
3) Peynirleri rendeleyin.
4) Maydanozları ince ince kıyıp, peynirlerle karıştırın. Makarna karışımına ilave edin.
5) Dikdörtgen borcamı yağlayıp, 2 adet yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde yayın.
6) Sos ve peynirlerle harmanlandığınız makarnayı yufkanın üzerine yayın.
7) Kalan 2 yufkayı da makarnanın üzerine yayıp sarkan kenarları yufkanın üzerine kapatın.
8) Ayırdığınız 2 kaşık sosu yumurtayla çırpıp, yufkanın en üstüne sürün.
9) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin, afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder