9 Mayıs 2015 Cumartesi
YUFKA ÇANAĞINDA KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI
Malzemeler:
- 4 adet patlıcan
- 3 adet kırmızı biber
- 5 adet yeşil biber
- 2 adet orta boy domates
- Maydanoz
- 2 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Hazırlanışı:
1) Közlenen patlıcanların ve kırmızı biberlerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Yeşil biberlere de aynı işlemi uygulayın.
2) 1 adet kuru soğanı da ince ince doğrayın.
3) Zeytinyağına limon suyunu ekleyin, sarımsakları rendeleyin, tuz ve pulbiberi de ilave ederek sosu hazırlayın.
4) Geride kalan domates ve maydanozu da ince ince doğrayıp, hepsini karıştırın.
5) Yufka çanağının hazırlanması: Fırına dayanıklı kasenin arkasını(dış kısmını) yağlayın, yuvarlak kestiğiniz yufkayı kasenin üstüne kapatıp fırına sürün hafif kızarınca çıkarın.
6) Salatanızı yufka çanaklarınızda servis edin, afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder