30 Mart 2015 Pazartesi

AĞZI AÇIK





























      Hala denemeyenlere kendilerini bu lezzetten daha fazla alıkoymamalarını ve ilk fırsatta denemelerini şiddetle tavsiye ediyorum :)

      Malzemeler:

  -  1 su bardağı ılık süt
  -  1 kahve fincanı sıvıyağ
  -  1 yumurta
  -  1 paket kabartma tozu
  -  1 yemek kaşığı sirke
  -  1 tatlı kaşığı tuz
  -  Aldığınca un

     İç harcı için:

  -  200 gr kıyma
  -  1 adet kurusoğan
  -  1 adet yumurta
  -  1 yemek kaşığı isot
  -  1 tatlı kaşığı salça
  -  1 tatlı kaşığı tuz
  -  1 çay kaşığı karabiber
  -  2 yemek kaşığı un
  -  Kızartmak için sıvıyağ


    Hazırlanışı:

1) Un, sirke ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler bir kapta karıştırılıp sonra un sirke ve kabartma tozu eklenerek kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur.
2) Hamur dinlenirken çiğ olarak iç malzemeyi hazırlayın.
3) Hamurunuzu oklava ile açın hamura şekil verip tavada kızartın tavaya önce kıymalı tarafı atın (hiç korkmayın kıymalar dökülmez :) kıymanın içindeki yumurta ve un tutar). Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder