12 Şubat 2016 Cuma

SODALI KIYMALI BÖREK



    Malzemeler:

  - 1 kg yufka
  - 300 gr kıyma
  - 2 adet kurusoğan
  - 1 adet domates
  - Tuz
  - Pulbiber
  - Karabiber

    Sos için:

  - 1 çay bardağı sıvıyağ
  - 1 çay bardağı soda
  - 1 çay bardağı su

    Üzeri için:

  - 1 adet yumurta

    Hazırlanışı:

1) Kıymayı 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavurup, soğanları da ekleyip devam ediyoruz.
2) Domates ve baharatları da ekleyip kapağını kapatıyoruz en son maydanoz da ilave edip karıştırarak ocağı kapatıyoruz.
3) Sos malzemelerini bir kasede karıştırıyoruz.
4) 1 tane yufkayı tepsiye yayıp kenarlarını dışarı sarkıtarak ara sosu gezdiriyoruz.
5) Yufka 5 adet olduğu için birini tepsiye yayıp, diğer bir tanesini üste ayırıp, kalan 3 adet yufkayı elimizle parçalara bölerek yarısını aralarına sos dökerek tepsiye diziyoruz.
6) Kıymalı harcı yayıp, böldüğümüz yufkaların kalanını aralarına sos dökerek kıyma harcının üzerine tepsiye diziyoruz.
7) En son üste ayırdığınız bütün yufkayı serip kenarlarını düzeltiyoruz.
8) Artan sosa yumurta ekleyip üzerine sürüp, bıçağı birkaç yerden batırıyoruz (şişmemesi ve daha iyi pişmesi için).
9) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder