12 Şubat 2016 Cuma

PORTAKALLI TARÇINLI KURABİYE

 



     Malzemeler:

  - 150 gr tereyağı
  - 1 su bardağı sıvıyağ
  - 1 su bardağı portakal suyu
  - 1 su bardağı toz şeker
  - 2 adet yumurta (birinin akı ayrılacak)
  - Kabartma tozu
  - 1 çay kaşığı karbonat
  - Vanilya
  - 2,5 su bardağı un
  - 1-5 yemek kaşığı kakao
  - Tarçın
  - Portakal kabuğu rendesi
  - 2 yemek kaşığı toz şeker 

    Hazırlanışı:

1) Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve şekeri iyice karıştırın.
2) Portakal suyu, sıvıyağ ve yumurtaları da ekleyip karıştırın.
3) Tuz, kabartma tozu, vanilya ve un katarak yoğurun hafif yumuşak bir hamur olacak ve hamuru 3 parçaya bölün.
4) Birinciye kakao ekleyip yoğurun (cıvık olursa un ilave edin). Şekil verip, üzerine portakal kabuğu rendesi dökün.
5) İkincisini ince kıyılmış ceviz ekleyip gerekiyorsa az un ekleyip toplar yapın, tarçına bulayın.
6) Üçüncü parçayı da portakal kabuğu rendesi ekleyin un gerekiyorsa ekleyip yoğurun, elinizde şekil verin. Önce yumurta akına sonra toz şekere batırın, tepsiye dizin.
7) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

    Dipnot: Hamuru ilk yoğurduğunuz zaman unu kontrollü ekleyin, hamur biraz yumuşak olmalı. Kakao ve tarçın katılacağı için hamur sertleşecek, gerekirse sonradan un ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder