12 Şubat 2016 Cuma

PORSİYONLUK ÇİLEKLİ PASTA



     Malzemeler:

    Kek için:

  - 3 adet yumurta
  - 1 su bardağı sıvıyağ
  - 1 su bardağı süt
  - 1 su bardağı şeker
  - 1 paket kakao
  - 1 paket kabartma tozu
  - 1 paket vanilya
  - Un

    Muhallebi için:

  - 3 su bardağı süt
  - 1,5 yemek kaşığı nişasta
  - 1 yemek kaşığı un
  - 1 paket vanilya
  - 3 yemek kaşığı şeker

    Üzeri için:

  - 1 paket çikolata sos
  - Çilek

    Hazırlanışı:

1) Tüm kek malzemelerini çırpıp, dikdörtgen borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-30 dk pişirin (Batırdığınız kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir).
2) Bir tencerede muhallebi malzemelerini karıştırarak pişirin, soğumaya bırakın.
3) Çikolata sosunuzu da hazırlayıp soğumaya bırakın.
4) Fırından çıkan kekiniz soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kalıplarla kesin, arasına muhallebi ve çileklerinizi koyun. Üzerlerine de çikolata sosunuzdan döküp servise hazırlayabilirsiniz, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder