10 Şubat 2016 Çarşamba

MANTI



    Malzemeler (4 kişilik):

    Hamur için:

  - 2 adet yumurta
  - 1 su bardağı su
  - Tuz
  - Un

    İç harcı için:

  - 250 gr kıyma
  - 1 adet soğan
  - Tuz
  - Pulbiber
  - Nane

    Sos için:

  - 2 yemek kaşığı tereyağı
  - 1 yemek kaşığı salça
  - Kırmızı toz biber
  - Yoğurt
  - Sarımsak

    Hazırlanışı:

1) Yumurta, su ve tuz karıştırılarak kulak memesinden hafif sertçe bir hamur elde edilir, dinlenmeye bırakılır.
2) İç harcı; kıyma,soğan ve baharatlar yoğurularak hazırlanır.
3) Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
4) Bir sos tavasında eriyen tereyağına salça ve toz biber ilave edilir, sosu inceltmek için haşlama suyundan yarım kepçe sosa katabilirsiniz.
5) Dinlenmeye bırakılan hamur açılıp, kesilir ve iç malzemeler konularak kapatılır.
6) Bir tencereye 4 lt su konulur ve kaynama sırasında tuz ve bir kaşık sıvıyağ ilave edilir.
7) Mantılar kaynayan suya atılır, hepsi su yüzüne çıktıktan sonra en az 5-10 dk kaynadıktan sonra süzülür (kaynama süresinde diriliğini istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz).
8) Servis yapılacak tabağa alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos gezdirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder