10 Şubat 2016 Çarşamba

MANGAL TADINDA TAVUK - PİRİNÇ PİLAVI



    Pirinç Pilavı

    Malzemeler:

  - 2 su bardağı pirinç
  - Yarım çay bardağı sıvıyağ
  - 1 yemek kaşığı tereyağ
  - Tuz
  - 1 adet kesme şeker veya 3-4 damla limon suyu
  - 3 su bardağı tavuk veya et suyu

    Hazırlanışı:

1) Öncelikle pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek ılık suda bekletin (en az 20 dk).
2) Suda beklettiğiniz pirinci yıkayıp süzün.
3) Tencereye aldığınız yağda pirinçleri çok fazla kırmadan tuz ilavesiyle 5-10 dakika kavurun.
4) Kaynayan suyu tencereye ekleyin, şeker veya limonu da ekledikten sonra tuz ayarını yapın. Daha sonra kısık bölüme alıp suyunu çekmesini bekleyin.
5) Pişen pilavı sarıp demlenmesi için bekletin.

    Dipnot: Pirincin cinsine göre su ayarı değişebilir az gelirse ilave yapabilirsiniz.

    Tavada Nefis Mangal Tadında Tavuk

    Malzemeler:

  - Kemiği derisi alınmış tavuk incikler
  - Tuz
  - Pulbiber
  - Kekik
  - Sıvıyağ

    Hazırlanışı:

    Tüm malzemelerle tavukları güzelce harmanlayıp, soslayın, teflon tavada pişirin. Pilavınızla beraber servis edin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder